keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Näpit irti tontusta! Eli jouluvalmistelut lapsiperheessä.


Joulukuu, itse joulusta puhumattakaan, sujahtaa nykyään niin humauksessa ohi, että jouluisen tunnelman virittelyyn ja joulupuuhiin ryhdyttävä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Moni dissaa joulua, mutta en tajua miten he porskuttavat läpi tämän kaamoksen ilman sitä. Meillä jouluvalmistelut ovat jo pitkällä. Ne etenevät spontaaneissa ryöpsähdyksissä, menevät välillä överiksi ja välillä jäävät vajaiksi, mutta ovat kaikki osaltaan osa meidän perheen joulua.

Heti kärkeen se murskaavin tieto. Olen jo jonkin aikaa miettinyt kehtaanko tätä tunnustaa. Ettei kenestäkään tuntuisi jotenkin kurjalta. Tai kateelliselta. Tai ettei syntyisi meikäläisen yleisestä järjestäytymisasteesta mitään väärinkäsityksiä. Hei totta se on: kaikki lasteni joululahjat löytyvät jo hankittuina ja paketoituina kasseista saunan ylälauteelle piilotettuna. Ovat olleet siellä jo pari viikkoa - siis marraskuusta lähtien. Tralalaa. Laa. Lalaa!

Noin muutenkin olen jouluvalmisteluissani sangen suoraviivainen. Koristeet esiin, kuusi tilaukseen ja pakkaseen pari pakettia kaupan valmistaikinoita. Tämän joulun megahitti eli tonttuovi, tuli suoraan isovanhemmilta. Ovi kiinnitettiin paikoilleen porrastasanteen seinään, jotta se on Tredjen ulottumattomissa. Tonttu pyörii meillä öisin jättämässä pieniä kirjelappuja ja piparinmuruja. Lapset on ihan fiiliksissä tästä - parasta.

Joulukuusikin saapui jo. Tänään onkin luvassa joulun ajan idyllisin hetki, todellinen kodak-moment, kun lapset ripustavat kuusenkoristeita. Tämä tosin edellyttää, että isoäiti löytää koristeet mummolan kellarista, jonka uumeniin olen ne viime joulun jälkeen liian hyvin piilottanut. Kuusen lisäksi täällä tuoksuu myös pipari, koska eilen niitä leivottiin. Tatu ja Patu -muotti oli ykkönen, Nuuskamuikkunen hyvä kakkonen.

Joulukuu kokonaisuudessaan on parasta joulun aikaa, tunnelman kasvattelua ja joulurauhaan hiljentymistä. Anteeksi mitä just kirjoitin? Joulurauhaa tässä sirkuksessa? No nimenomaan! Tarvitsen todellakin nämä kaikki 24 päivää, jotta löytäisin edes ohikiitäviksi hetkiksi itselleni sen lämmön, valon ja hiljentymisen, jota joulu on.

- Suzie Q

2 kommenttia:

  1. Eksyin mutkien kautta blogiisi, oli pakko pysähtyä kommentoimaan kun kirjoitit niin saman tyylisesti mitä itse ajattelen joulusta. Joulun voimalla porskutan koko syksyn, eikä pimeä pääse ahistamaan.😊
    Tuosta oon kyllä kateellinen että lahjat on jo paketissa! 😊
    Just aattelin, että tarvisin loman ehtiäkseni tehä kaikkea mikä on jouluista kivaa!
    Onneks yövuorot loppuu aattoaamuna ja sitten 3 vapaata.
    Ihanaa joulua perheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa joulua sinnekin! Ja tsemppiä jouluvalmisteluihin töiden keskellä. Joka päivälle kun sirottelee vähän jotain pientä joulutouhua niin tunnelma tosiaan kasvaa kuin huomaamatta :)

      Poista

Kerro, kerro!